Boxer, enerjik, zeki, atletik ve sadık bir köpek ırkıdır ve onu ideal bir arkadaş yapan tatlı ve eğlenceli bir mizaca sahiptir. Boksörler genellikle çocuklarla çok iyi geçinir ve dövüş köpekleri olarak geçmiş olmalarına rağmen onları harika aile köpekleri yapan aileyi koruma içgüdüsüne sahiptir. Boksörler, Amerika Birleşik Devletleri'nde inanılmaz derecede popüler hale geldi, ancak cins, 16. yüzyıl Avrupa'sına kadar uzanıyor.
Boksör Bakımı
Mutlu boksör, aktif bir eve hoş bir katkı sağlayacak şefkatli ve sadık bir arkadaştır. Köpek dövüşü için kullanılma geçmişlerine rağmen, boksörler tipik olarak agresif eğilimleri olmayan nazik yaratıklardır. Eğitildikten ve sosyalleştikten sonra çocuklarla iyi anlaştıkları bilinmektedir .
Boksörlerin olgunlaşması uzun zaman alır ve boksörünüzün artık bir köpek yavrusu olmaması üç yıl alabilir. Genellikle 4 ila 7 aylık ev eğitimi alırlar, ancak bazıları daha uzun sürer.
Boxerlerin tüyleri çok kısa olduğundan, nispeten basit tımar ihtiyaçları vardır. Çoğu boksör ara sıra banyo yapmaya ve fırçalamaya ihtiyaç duyar. Aktif bir boksör tırnaklarını yıpratsa da, onlara göz kulak olun. Ayaklarının sağlıklı ve rahat kalması için düzenli tırnak düzeltmeleri önemlidir.
Boksörler ne soğuğa ne de sıcak havaya pek tolerans göstermezler: Kısa tüyleri soğuğa karşı yalıtım sağlamaz ve kısa burunları nedeniyle rahat nefes alamazlar, bu yüzden de rahatlıkla serinleyemezler. Boksörleri aşırı havalarda, sıcak veya soğukta içeride tutmak en iyisidir. Sıcak havalarda boksörünüzü günün en serin bölümünde egzersiz yapın.
Boksörler, uygun şekilde eğitilmezlerse hiperaktif ve asi olabilirler . Bu sadece onların büyük, sevgi dolu kişiliklerinin bir sonucudur. Boksörler insanlara atlamayı severler ama bundan kaçınmaları öğretilebilir. Sosyalleşmeyi unutmayın ; bu, tüm köpekler için olduğu kadar boksörünüz için de önemlidir.
Boksörün yüksek enerji seviyesi ve atletik fiziği, cinsin her gün önemli miktarda egzersize ihtiyacı olduğu anlamına gelir . Boksörünüzü fiziksel olarak zinde ve zihinsel olarak uyarılmış tutmak için gereken egzersizi sağladığınızdan emin olun. Boksörünüzü günde en az iki kez 30 dakikalık bir yürüyüşe götürün ve getirme veya diğer aktif oyunları oynayın.
Tüm boksörler droolers olmasa da, bazıları aşırı derecede salya akar. Ayrıca horlayıcı oldukları da biliniyor. Şans eseri, kazıcı olarak bilinmezler ve çoğu boksör uygun olmadığı sürece havlamaz.
Yaygın Sağlık Sorunları
Sorumlu yetiştiriciler , American Kennel Club (AKC) gibi köpek kulübesi kulüpleri tarafından belirlenen en yüksek cins standartlarını korumaya çalışırlar. Bu standartlara göre yetiştirilen köpeklerin sağlık koşullarını devralma olasılığı daha düşüktür. Bununla birlikte, cinste bazı kalıtsal sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Düzenli veteriner kontrollerinin köpeğinizi sağlıklı tutmanın önemli bir parçası olduğunu unutmayın . Veterineriniz, köpeğinizi etkilemeden önce sağlık sorunlarının erken belirtilerini tespit edebilir.
Aşağıdakiler, boksörleri etkileyebilecek bazı sağlık durumlarıdır:
- Kanser : Boksörler, mast hücre tümörleri, lenfoma ve cilt kanseri dahil olmak üzere çeşitli kanser türlerine eğilimlidir.
- Aort darlığı : Aortun bu daralması kalbin daha çok çalışmasına neden olur. Genetik bir durumdur ve onunla köpekler yetiştirilmemelidir. Bayılmaya ve ani ölüme neden olabilir.
- Dilate kardiyomiyopati : Bu aynı zamanda düzensiz bir kalp atışının kalıtsal bir durumudur. Bu duruma sahip boksörler yetiştirilmemelidir. Boksör bayılma ve ani ölüm gösterebilir.
- Sağırlık: İşitme kaybı beyaz renkle ilişkilidir ve tamamen beyaz veya çoğunlukla beyaz boksörlerde görülebilir.
- Kalça displazisi : Boksörler, ağrıya, topallığa ve artrite neden olabilen bu kalıtsal duruma sahip olabilir. Yetiştiriciler, ebeveynlerin test edildiğine dair kanıt sağlamalıdır.